Recept / Recipe Index

Inlägget postat av: on May 10, 2016


2016-05-08 19.26.38Vår familj älskar att köpa kokböcker…och vi har en helbokhylla fylld med kokböcker i köket. Det är bara ett problem att minnas ur vilken bok som t.ex. den goda kycklinggrytan finns i. Detta skall vi nu råda bot på med min lilla indexbok, gjord av mina visitkort med min gamla mailadressen på (vi bytte för några redan från . nu till .se.  Jag tryckte upp dem med helvit baksida, det kostade lite extra… det var det värt för jag använder dem till lite av varje.

Började med att limma ihop dem, så jag fick två vita sidor.

Märkte vart jag vill ha hålen, använde en pappersklämma och gjorde hål i flera på en gång (alla kom på så sätt på exakt samma ställe på alla korten)  Det gick bra eftersom jag har en crop a dile big bite 1.0

Gjorde fram och baksidan av boken av kartong, klädde den med rivna boksidor och använde modge podge (glansig) har en massa av den varan, då de skickade mig fel typ – hela tre gånger)

Färgade in kanten med Distress Pint, Antique Bronze och  lite Bundled Sage samt Scattered Straw, som jag nyligen inhandlat

Kocken (Grillmästare V841från Vilda Stamps) är en har jag färglagt med akvarell färg från W&N samt H2O. Han är utklippt och fast limmade med mitt vanliga lim, men för att han skall vara lite med skyddad så valde jag att testa Tim Holtz collage medium crazing ( två tunna lager, då jag inte ville att akvarell färgerna skulle flytta på sig)

Vi kommer att skriva receptets namn, bok och sidnummer på ena sidan och inköpslista på baksidan…

kock2

Our family loves to buy cookbooks … and we have a whole Bookshelf filled with cookbooks in the kitchen. It is only a problem to remember from the book such as the good chicken pot can be found in this, we are now dealing with my little index book, made of my business cards with my old email address at (we switched a few already from .nu to .se. I paid extra to have them white back and not the printing company info, it was worth it because I use them for a little bit of everything.

Started by gluing them together, so I got two so I only got white pages.

Measured where I wanted the holes, used a paper clip and made holes in several at once (all in the exactly same place on all the cards) it went well because I have a crop a dile big bite 1.0

Did the front and back in cardboard, dressed it with grated book pages and used modge podge (glossy) have a lot of it, after they sent me the wrong type-no less than three times)

Colored the edge with some Distress Pint, Antique Bronze and some Bundled Sage and Scattered Straw, that I recently purchased

Cook (Grillmästare V841 are a Stamp from Vilda Stamps) I colorized it with watercolor paint W&N and H2O. I cut and glued him down with my regular glue, but for him to be a little more protected I chose to test Tim Holtz collage medium crazing (two thin layers, I didn’t want to watercolor colors move around)

We will write recipes name, book and page number on one side and the shopping list on the back …

2016-05-08 19.26.48 2016-05-08 19.26.56

Grillmästare
Marie vilda bannerThis post is posted by Marie


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Inlägget inlagt av

Kommentarer

One Response to “Recept / Recipe Index”

  1. Nancy says:

    Wonderful project! Such a sweet image! :o)

Leave a Reply